top of page

PIZZA VOMERO

Als pizza liefhebber krijg je veel verschillende soorten pizza aangeboden. Harde bodem, slappe bodem, die kaas of andere kaas. Maar wat is nou de perfecte pizza? Wij hebben ons die vraag ook gesteld. En kun je de perfecte pizza zelf maken? We zijn op zoek gegaan naar antwoorden. Om te beginnen bestaat de perfecte pizza natuurlijk niet. Maar je kunt wel proberen zo dicht mogelijk in de buurt te komen. En dat proberen wij als Pizza Vomero. Hierbij zijn een aantal zaken van groot belang:

HOUTOVEN

Er zijn veel soorten pizza-ovens te krijgen, maar eigenlijk is men het er vrijwel unaniem over eens dat een met hout gestookte oven het beste is. Een goede houtoven is gemaakt van steen en blijft op temperatuur tijdens het bakken. Ideale temperatuur is 400°C. Door de hoge temperatuur blijft de pizza maar kort in de oven. Lang genoeg om voor een knapperige bodem te zorgen. Kort genoeg om ervoor te zorgen de kaas is gesmolten en de pizza niet is uitgedroogd. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een oven van Valoriani uit Firenze (Florence, Italië). Volgens velen de beste oven die je kunt kopen. Wij sluiten ons daarbij aan.

BODEM

Bij het samenstellen van de bodem hebben we gekozen voor meel dat men in Italië speciaal heeft ontwikkeld voor bakken in een houtoven bij hoge temperaturen. Verder werken we met verse gist.

KAAS EN ANDERE INGREDIENTEN

Op een pizza hoort Mozzarella. Daarom gebruiken wij alleen Mozzarella, lekker smeuïge Mozzarella.

En ook bij de keuze van de andere ingrediënten is kwaliteit de enige prioriteit. Zo kiezen we voor de lekkerste Italiaanse Salami en kopen we paprika, champignons, ui, enz, vers in.

De pizza’s die wij verkopen zijn meer dan een product. Ze komen voort uit de passie om iets zó lekker te maken, dat je er trots op kunt zijn. Daar staan wij voor. Voor een heerlijke pizza, die perfectie benaderd.

bottom of page